luni, 17 decembrie 2012

SEO BCR Tomas Spurny face restructurari masive



     Preşedintele executiv al BCR a precizat că în urma crizei modelul de business s-a modificat, astfel ca vor fi închise peste 60 de sucursale neprofitabile, iar numărul salariaţilor
va scădea de la 9.100 la 7.500, in urmatoarele 12-18 luni.
17,5% adica 1600 de salariati din totalul angajatilor BCR vor ramane fara slujbe in perioada ce urmeaza dupa strategia de dezvoltare pentru urmatorii 5 ani recent aprobata urmand ca aceasta sa fie si negociata cu cele trei sindicate din banca.
Tomas Spurny, SEO BCR, a afirmat ca "Orice faci trebuie să ai tot timpul în minte sustenabilitatea. Unele lucruri ţin puţin, altele funcţionează pe termen lung. Dacă acţionezi repede fără ideea de sustenabilitate în minte, atunci creezi bule speculative (...) Oricine este înţelept va vedea că cel mai important este cum le asiguri un viitor bun celor 7.500 de oameni care rămân în bancă".
Recunoscand faptul ca a venit la BCR pentru a face  restructurari, Tomas Spurny spune că nu este un "profesionist" al restructurării sau un adept exclusiv al unor asemenea măsuri, arătând că în Ungaria sau Slovacia a avut o strategie de investiţii, iar banca pe care a construit-o în Slovacia are în prezent o cotă de piaţă de 15%.
Spurny estimează însă o revenire a facerilor începând cu 2014, cu rate de 3,5-4-6% pe partea de retail şi de 7-9% pe segmentul corporate, dar 2013 va fi cel mai greu an din punct de vedere al creditelor neperformante. Multe companii din mai multe industrii se vor confrunta cu dificultati care le vor face greu bancabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu