marți, 11 decembrie 2012

Romania in topul tarilor cu virusi de mobil


 
    Mai nou tara noastra se catalogheaza intr-un al top, acela al virusilor de mobil. Trebuie sa iesim si noi in evidenta nu putem sa stam niste necunoscuti. Lider pe piata de antivirus cei de la Bitdefender au facut recent un raport prin care relatau principalele tari in care sunt cei mai multi virusi de mobil ce urmăresc furtul de bani prin trimiterea de mesaje text la numere cu suprataxă.



    Studiul realizat de specialistii de la Bitdefender asupra amenințărilor informatice pe Android in care s-au  analizat date din perioada 1 ianuarie – 1 decembrie 2012, dezvaluie faptul că din totalul detecțiilor de software periculos din Europa și America de Nord un procentaj de 65 % apartin virusilor de mobil care apeleaza numerele premium.

    Astfel ca in topul celor de la Bitdefender  se afla Romania cu 15% din virusii localizati, apoi 16% in Statele Unite ale Americii, 15%, în Franța, 10%, în Marea Britanie, iar 9%, în Germania.
 Chief Security Strategist, Cătălin Coșoi, de la Bitdefender ne relateaza ca '' utilizatorii din Europa și America de Nord trebuie să fie atenți la virușii de Android care le-ar putea goli buzunarele, iar in 2013 ne așteptăm la o creștere mare a amenințărilor informatice, proporțional cu numărul de persoane care își cumpără terminale cu Android ''.
 20% dintre amenințările detectate pe sistemele de operare Android fac parte din categoria aplicațiilor folosite de utilizatori pentru a-și decoda telefoanele mobile, asta nu e nici o problema pentru ca aplicatiile de decodare nu sunt un pericol, doar ca ele permit utilizatorilor să câștige drepturi depline asupra sistemului, iar aceleași privilegii ar putea fi folosite și de atacatori pentru a câștiga accesul nerestricționat asupra resurselor telefonului.
Ceea ce mai contribuie la vulnerabilitatea terminalului mobil sunt reclamele agresive cunoscute ca  adware, ele reprezentand 57% din totalul detecțiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu