miercuri, 28 noiembrie 2012

2012 alt an in care lumea se va sfarsii?





     Vestita profetie mayasa..., am auzit cu toti sau, ma rog, aproape toti de anul in care calendarul mayas se sfarseste si conform calculelor lor anul 2012 ar fi ultimul nostru an de viata, mai exact in luna 12 ziua 21.Nu stiu daca si voi ati avut aceeasi reactie pe care am avut-o si eu la aflarea acestui lucru, dar eu pur si simplu am zambit.Nu e prima oara cand auzim, citim, sau vorbim de vestita zi in care lumea pe care o cunoastem va lua sfarsit.

    Civilizatia mayasa a existat cu 2000 de ani inaintea erei noastre, o perioada extrem de indepartata numai daca stam si ne gandim, ei avand  numeroase realizari in masurarea timpului dupa soare, a miscarilor constelatiilor si a activitatilor celestiale.Erau foarte atrasi de corpurile celeste si miscarile acestora mergand pana intr-acolo incat au realizat o serie de predictii pentru viitor.
    Subiectul insa cel mai discutat este ziua de 21 decembri 2012 cand potrivit calculelor lor va avea loc o aliniere a planetelor care va produce schimbari semnificative la polii pamantului, polul nord si respectiv polul sud, acest lucru avand efect devastator asupra echilibrului natural al pamantului creeand numeroase calamitati naturale catastrofale.
  Am gasit ceva interesant totusi o poza dupa un monument mayas catalogat ca Monumentul Tortuguero 6 in care este descrisa asa zisa profetie.

                      






                                                             
…uhtiiy waxak Chuwen b’olon(te’) Mak
hekwaniiy K’anjalnaah
Upib’naah Ahkal K’uk’.
Cha’ b’olon winikij ux ha’b’ waxak winikha’b’(?) ux pik
tzuhtz-(a)j-oom u (w)uxlajuun pik
(ta) chan Ajaw ux(te’) Uniiw
uhtoom ..?..
ye..?.. B’olon Yookte’ ta ..?..

   Aceasta este textul original referitor la Profetia Maya gasit pe Monumentul Tortuguero 6 descifrat de Dr. David Stuart de la Universitatea Texas.

                                    Adevarat?...Fals?...ramane de vazut.

          











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu