Aplicatia de top image-sharing Instagram a anuntat ca, dupa doi si jumatate, a depasit pragul de 100 de milioane de utilizatori. Cofondatorul Kevin Systrom a scris pe un blog: „Este usor de vazut ca aceasta este o reusita a companiei, dar eu cred ca de fapt este o reusita a comunitatii noastre”.
Instagram s-a lansat ca o aplicatie iPhone si a trecut apoi si pe Android, ajungand in cele din urma sa fie achizitionata de Facebook pentru aproape un miliard de dolari.
In decembrie anul trecut site-ul a trecut printr-o perioada mai neagra, din cauza unor acuzatii conform carora Instagram ar fi avut dreptul sa vanda fotografiile postate de oameni, ceea ce i-a infuriat pe multi utilizatori, printre care si celebritati. Compania a negat acuzatiile si a scos anumite update-uri ale politicii de confidentialitate. Instagram a fost totusi data in judecata de catre un utilizator nemultumit.
Desi reteaua nu va fi integrata in infrastructura Facebook, Mark Zuckerberg declara anul trecut ca vrea sa ajute Instagram sa creasca la sute de milioane de oameni activi.