duminică, 3 februarie 2013

Virusul din Google Play care iti asculta conversatiile

Virusul din Google Play fost descoperit de cei de la Kaspersky

 

   Dupa ce recent Twitter a fost atacat de hackeri,  cei de la Kaspersky ne informeaza de un malware de Android din Google Play care nu ataca doar smartphone-ul ci si calculatorul.
Specialistii rusi de la Kaspersky au descoperit recent un malware de Android care nu doar ca iti infecteaza telefonul, dar isi face de cap si prin calculatorul tau. Virusul preia controlul PC-ului si iti asculta toate conversatiile.
Aplicatia-problema se gaseste in Google Play si culmea, poarta numele de
DroidCleaner. Dupa ce iti infecteaza telefonul, poate sa trimita SMS-uri, sa deschida Wi-Fi-ul, sa adune informatii despre smartphone, sa deschida link-uri in browser, sa faca upload la tot continutul cardului tau SD, sa urce pe serverul ei un fisier sau un folder, sa urce toate SMS-urile, sa-ti stearga SMS-urile, sa-ti urce pe server agenda, fotografiile si coordonatele geografice. 
Si daca s-ar opri aici, tot ar fi dezastru. Insa atunci cand functioneaza, aplicatia descarca 3 fisiere in root-ul cardului tau SD, iar cand telefonul se conecteaza la un calculator prin USB, iti infecteaza si calculatorul. Apoi, malware-ul iti activeaza microfonul si urca inregistrarile pe serverul-mama, scrie Gizmodo.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu