joi, 28 februarie 2013

Un stick USB si 5 utilizari uimitoare

Cinci lucruri practice pe care le poţi face cu un USB Flash Drive, dar care sunt mai puţin cunoscute.


 Iată un clip făcut de cei de la Hack College cu cateva modalităţi unice în care puteţi folosi acest mic gadget.
1. Aplicaţii portabile 

Puteți rula orice fel de aplicații şi jocuri de pe orice computer, doar introducând stickul. În acest fel nu va mai fi nevoie să le căutaţi pe internet şi să le instalaţi ori de câte ori folosiţi un alt computer decât cel personal.

 2. Evită suprascrierea sistemului de operare

 De pe un simplu stick USB puteți rula oricând atât sistemul de operare Windows, cât şi Linux, fără a suprascrie sistemul actual.

3. Transformă-l într-o cheie 

Cu un program free precum Predator vă puteţi transforma stickul USB într-o „cheie" cu care vă puteți accesa calculatorul doar atunci cand îl conectați la unitate și închide când îl deconectați. Dacă altcineva încearcă să vă deschidă calculatorul, se la lovi de mesajul „access denied".

4. Performanţe mai bune

 Vă puteţi face computerul să funcţioneze mai repede şi mai bine dacă veţi conecta la acesta stick-ul USB pe care aţi urcat iniţial programe gratuite care au scopul de a creşte performanţele. Exemplu - Ready Boost. În acest fel puteţi avea un calculator mai bun fără a-l încărca în vreun fel.

5. Testează site-uri 

 Pentru cei care nu ştiu, pe Flash Drive pot fi păstrate aplicaţii precum Server2Go şi cu ajutorul cărora poţi testa oricând un anumite website direct de pe USB.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu