vineri, 18 ianuarie 2013

Volvo V40 cea mai sigura masina din lume

 

Volvo V40, masina care i-a impresionat pe americani,  prezentata la Salonul Auto de la Detroit



  La Detroit, in perioada 14-27 ianuarie, americanii care au vizitat Salonul Auto au ramas profund impresionati de ce aduc nou la modelul V40 cei de la Volvo.
Si pe buna dreptate cu ce dotari a venit masinuta asta chiar ramai impresionat si te face sa te gandesti ce va aduce tehnologia in viitorul apropiat pentru segmentul acesta.












  Volvo V40 este dotat cu sisteme de siguranță active cum ar fi: frâna automată, detectarea pietonilor - pentru a proteja pietonii, ''Lane Keeping'' - care ajută șoferul să rămână pe banda sa și ''BLIS'', care ajută conducătorul auto să detecteze autovehiculele aflate în “unghiul mort” din spate
   La categoria protecție a pietonilor V40 Volvo stabilește, de asemenea, un nou record. Un factor important, inovator şi unic este airbag-ul pietonilor.
Senzorii din faţa maşinii detectează orice contact cu un pieton. O încărcătură pirotehnică eliberează balamalele capotei și ridică capota cu ajutorul unui airbag.
   Efectul pernei airbag combinat cu creşterea distanţei faţă de componentele dure din compartimentul motorului ajută la protecţia capului pietonului în orice impact.
  Pe lângă protecţia pietonilor, Volvo V40 are şi un sistem similar, ce acţionează frânele la momentul detecţiei unui impact iminent cu un alt vehicul, acesta fiind capabil să evite coliziunea până la viteze de maxim 50 km/h  (sistemul City Safety).
  Volvo V40 este disponibil şi în România. Maşina  are un preţ de pornire de 23.000 euro cu TVA inclus.


 











Un comentariu:

  1. Era si timpul sa scoata Volvo ceva nou si ultra-safe pentru ca cei de la Ford de exemplu au luat deja vreo 2 premii pentru siguranta noilor lor modele.

    Sunt fan Volvo de cand am condus prima masina de genul, de la un centru de inchirieri masini din Brasov. Nu era model nou, dar pur si simplu sta perfect pe sosea si asta iti da o anume siguranta, comparativ cu Matizul cu care eram eu obisnuit sa merg:P

    RăspundețiȘtergere