miercuri, 12 decembrie 2012

Un alt top in care Romania e '' fruntasa ''




  Mai nou tara noastra a mai fost inclusa intr-un top, de data asta al UE in care ne situam pe ultimul loc la dotarea angajatilor companiilor cu laptopuri, tablete si smartphone-uri. Astfel ca in privinta companiilor care isi doteaza angajatii cu dispozitive mobile cu acces la internet, precum tablete, smartphone-uri si laptopuri, procentajul este de numai 22%, fiind de peste doua ori mai redus fata de media de 48% inregistrata la nivelul UE, potrivit unui comunicat Mediafax.



 Pe primul loc in dotarea angajatilor cu astfel de dispozitive se afla cu 78%  Finlanda, urmata indeaproape de  Danemarca cu 65% , iar 63% in Cehia si Suedia. Mai intalnim Grecia cu 27% si Bulgaria cu 31%.
Tara noastra mai este devansata si de doua state din regiune care nu sunt membre UE, dar sunt incluse in raportul Eurostat, Croatia cu54% si Macedonia cu un procentaj de 25%.
Dintre companiile din România care pun la dispoziţia angajaţilor dispozitive mobile, în 93% din cazuri acestea sunt folosite pentru conexiunea la sistemul de email al companiei şi pentru accesarea de informaţii publice online, în timp ce doar 59% permit accesul/modificarea de documente, iar 42% folosesc aplicaţii dedicate de business.
Dispozitivele portabile luate în considerare în sondajul Eurostat se referă la computere portabile, precum notebook-uri, laptopuri, tablete şi altele, în timp ce o a doua catgorie, alte dispozitive portabile, include smartphone-uri sau PDA-uri. Companiile pot pune la dispoziţia angajaţilor unul sau mai multe dispozitive din aceste categorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu