marți, 18 decembrie 2012

Top 10 orase cu cele mai cunoscute Targuri de Craciun care merita vizitate de sarbatori


     Se fac ultimele pregatiri pentru primirea vizitatorilor peste tot pentru ca se aproprie cu pasi repezi sarbatorile de iarna. Un top 10 al celor mai ravnite locatii din Europa, unde au loc cele mai cunoscute Targuri de Craciun care se deschid de la jumatatea lunii noiembrie pana dupa Anul Nou, in care traditia se pastreaza de mai bine de 700 de ani.

        
               Bath - Marea Britanie

      Unul dintre cele mai mari targuri de Craciun din Marea Britanie este organizat la 2 ore vest de Londra in Bath. Pe o perioada de 18 zile in luna decembrie poti face aici toate cumparaturile de care ai nevoie pentru Sarabatori. De la mancaruri traditionale pana la jucarii sau haine.


                                                                                 
                                                                                                  
                                                                                                        
    
                    Berlin - Germania

      Cel mai faimos targ din capitala Germaniei este cel din Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche fiind cunsocut   pentru suvenirurile mai putin obisnuite.
                                                 


                                   
                       Bruxelles - Belgia

   Traditia de aici este ca pe langa faimoasele trufe belgiene de ciocolata sa existe foarte multe specialitati locale. Pornind de la faimosii carnati de casa si pana la branzeturi de toate soiurile sau legume si fructe gatite in cele mai autentic spirit de sarbatoare.
 
 
                      Koln - Germania

      Orasul Koln din Germania detine recordul in privinta numarului de targurilor de Craciun dintre toate orasele europene. Primaria organizeaza aici nu mai putin de 8 in total, iar acest lucru atrage in fiecare luna decembrie mai bine de 2 milioane de turisti.

                      Copenhaga

   
La Tivoli Gardens din Copenhaga capitala Danemarcei  este organizat cel mai vechi parc de distractie din Europa, principala atractie fiind bautura locala numita glögg, un vin fiert amestecat cu licior si mirodenii.

                 Dresda - Germania
 Striezelmarkt poarte numele unei faimoase prajituri de Craciun care a devenit un brand al acestui loc de-alungul timpului fiind prima data mentionat in anul 1434. Faimoasa prajiturica este defapt un soi de cozonac cu fructe, este gatita de toti brutarii din oras si oferita celui mai inalt functionar care la randul sau il imparte celor saraci. Targul este organizat in fiecare an in cea de-a doua duminica a lunii decembrie si este format din fix 250 de casute din lemn. 
                          Munchen             

 Bradul de Craciun  este in fiecare an locul unde se strang majoritatea filarmonicilor din Germania pentru faimoasele concerte de sarbatori din Munchen. Tot aici are loc si cel mai mare targ de Craciun din oras. Traditia dateaza din secolul 17 atunci cand fiecare breasla venea si isi prezinte cele mai frumoase creatii.                      
                      Praga - Cehia


   Micile casute din lemn ticsite cu "bunatati" si vin fiert se intind pe mai toate stradutele inguste. La fiecare colt exista colindatori care anunta sarbatoarea Craciunului. Cehii il numesc Vanocni trh, targul din Praga este cel mai mare din tara si cel care monopolizeaza atentia turistilor in centrul vechi al orasului.


                      Strasbourg - Franta


 La Strasbourg se tine cel mai vechi Targ de Craciun din Franta si este organizat in fata faimoasei catedrale, unde vin  aproximativ 2 milioane de turisti din toata Europa care aleg acest targ in perioada sarbatorilor de iarna.


                            Viena

  In fata primariei din Vienna este unul dintre cele mai cunoscute si mai vechi Targuri de Craciun din Europa numit  Christkindlmarkt.
Acest targ prima data a fost organizat aici acum aproape 700 de ani in urma si in prezent atrage milioane de turisti din intreaga lume care vor sa se bucure de magia sarbatorilor de iarna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu