vineri, 28 decembrie 2012

Samsung Galaxy Camera EK-GC100 Review



     Toti producatorii tind să-si îmbunătățească camerele din smartphone-uri, așa că de ce nu si invers?






   Aparatul foto digital Samsung Galaxy Camera EK-GC100 este un dispozitiv Android, care, datorita unui slot pentru card SIM,  puteți încărca in timp real pe rețelele dvs. sociale fotografiile si clipurile video preferate.
Aparatul foto Samsung Galaxy EK-GC100 pare la prima vedere un dispozitiv cu un aspect destul de smecher. Partea din față a camerei prezinta un obiectiv mare de 23mm  pe partea dreapta, iar pe
stanga  o portiune mica cu aderență cauciucată. Partea din spate este pur și simplu un ecran mare de 4.8 inch cu touch screen.
Peste toate la design primeste aproape punctaj maxim cu o prindere exceptionala in mana, comoda si confortabila, mai putin insa pentru degetul mare care daca vrem sa il punem pe aparat acesta va intra in contact cu ecranul, asa ca producatorul ne-a lasat undeva cu el in aer as putea spune.




  Controalele fizice  de asemenea sunt minime. În partea de sus are un buton de declansare inconjurat de un inel de zoom mic circular, precum și un buton power minuscul în mijloc. In  partea stanga are un buton pentru a activa blițul. Pe partea dreapta este un jack pentru casti de 3,5 mm si un lambou mic, care acoperă un port microUSB. Partea de jos are o montură trepied, precum și o ușita care se deschide pentru acces la baterie, cartela SIM, cardul microSD și un portul microHDMI.





Afisajul 


   Ecranul de 4.8 inch 1280 x 720 HD, Super Clear LCD este destul de  mare pentru navigarea pe Web, vizionarea clipurilor YouTube, cat și  vizionarea fotografiilor. Acest ecran este de aceeași dimensiune ca și cel al smartphone-ului  Galaxy S III, dar mult mai luminos insa decât ecranul Amoled al telefonului. Vorbim despre diferenta dintre 426 lucși și  210 lucsi, ceea ce înseamnă că il veti putea folosi fara nici o problema in aer liber in lumina zilei fara sa va creeze vre-un discomfort.


  Analizati cu atentie imaginea alaturata unde pe aparat ruleaza trailerul de la ''Skyfall'' de pe Youtube pentru a observa multitudinea de detalii si claritatea acestora.








Interfață

 

Aparatul foto digital Samsung Galaxy Camera EK-GC100 ruleaza sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean cu TouchWiz, astfel ca cei care sunt familiarizați cu sistemul de operare Google mobile, pe telefoanele inteligente, nu ar trebui să aibă nici o problemă cu navigație pe camera foto Galaxy. O diferență, însă, este faptul că aplicația ''Aparat Foto''  este mereu prezenta în coltul din stânga jos a ecranului.
Inteligent, atunci când porniți prima data camera foto, aceasta se deschide chiar în aplicația ''Aparat foto''. Prin atingerea butonului ''Home'' de pe ecranul de întâmpinare  ajungi la interfața Android. Samsung începe cu trei ecrane de start, la care puteți adăuga mai multe. Trăgând în jos din partea de sus vedeti notificările, precum și setările pentru conectivitate wireless, date mobile si luminozitate.
Ca și în cazul unui smartphone, aparatul foto Galaxy EK-GC100 are acces deplin la magazinul Google Play și toate aplicațiile din cadrul acestuia. Sunt  prezente  si  tastarea prin recunoastere vocala de la Google, cat si de la Samsung, gratie tehnologiei Vlingo.

Performanță

Vine la pachet cu un procesor  de 1.4 GHz quad-core Exynos acesta ducandu-l  direct in topul celor mai performante smartphone-uri si camere foto de pe piata. Camera foto are 8 GB memorie de stocare, și poate accepta carduri microSD de pana la 64GB pentru marirea acesteia.
 

  Caracteristici

 

 În plus față de senzorul de 16 MP, aparatul foto Galaxy  EK-GC100 dispune de un obiectiv cu zoom optic 21x, permițând  obținerea unei imagini mult mai aproape de subiect decât orice smartphone, si un  ISO cu variatii cuprinse intre 100 - 3200, f-stop 2.8 - 8.0, și viteze de declanșare de până la 1/2000 pe secunda.
Aparatul foto dispune de 14 moduri de fotografiere: fotografie retusata, cea mai buna fotografie, fotografiere continua, cel mai bun portret, peisaj, macro, stop cadru, ton bogat, panorama, cascada, silueta, apus, noapte, artificii, urma de lumina. În modul Auto, camera selectează ceea ce crede este cel mai bun mod pentru fotografiere.
Pe langa toate acestea aparatul foto de la Samsung mai vine si cu anumite comenzi vocale specifice care sa mareasca sau sa micsoreze zoomul, sa regleze temporizatorul sau sa faca fotografia cand esti pregatit, super atunci cand vrei sa fi parte integranta dintr-o fotografie de grup, iar cand esti in galeria de imagini, ii poti spune sa roteasca, sa stearga si chiar sa partajeze fotografii. Pe langa toate acestea camera foto mai vine si cu  Aplicatia Smart Content Manager care realizeaza gestionari in mod inteligent, creand foldere, punand etichete pe figuri si multe altele. Poti chiar sa  privesti fotografiile in diverse moduri, pornind de la vizionare cronologica pana la cea unica, de tip revista. Este inclusa si aplicatia Photo Wizard, care ofera o uluitoare serie de functii puternice de editare direct din aparat, care  iti permit sa editezi cu usurinta orice fotografie chiar si din mers.

Video

 

 Camera foto poate inregistra video  la rezolutii de 1080p la 30 de cadre pe secundă. Poate face fotografii in timp ce inregistrati fara a afecta in vre-un fel filmarea atat calitativ cat si auditiv. Mai dispune de o functie si aceea de a filma cu incetinitorul, acest lucru fiind realizat cu o viteza de 120 de cadre pe secunda la rezolutia de 768 x 512.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu